4.9.11

Söndagsfrukost.


I min värld är söndagar speciella, det är dagen då det känns lättare att unna sig lugn och ro samt lite guldkant. Bland det bästa som finns är en lång frukost nedsjunken med fötterna på stolen bredvid, en tidning i knät, sippandes på en kopp te framför ett bord fullt med diverse delikatesser.

Snabbbakat bröd

4,5 dl naturell yoghurt
1 dl ljussirap
1 dl russin
1 - 2 dl hasselnötter
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor

Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda yoghurt och sirap i en bunke. Hacka nötterna mycket grovt, blanda med russinen och övriga torra ingredienser. Rör ner i yoghurtblandningen. Lägg bakplåtspapper i en avlång bakform. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda mitt i ugnen ca 45 min.

(Receptet är inspirerat av Leila Lindholms "Turbosnabb filmjölkslimpa")


Brödet smakar mycket gott med ost eller kallrökt lax.

Yoghurt med honung och bär

Naturell yoghurt
Flytande honung
Blåbär och hallon

Lägg yoghurten i en skål, ringla över honungen och toppa med bären.


Vitamin och järn smoothie

(ca 2 pers)

1 Banan
3 dl Apelsinjuice
1 dl Blåbär
1 dl Hallon
0,5 dl Spenat

Lägg allt i en skål och mixa till en slät dryck.


Italiensk äggröra

(2 pers)

3 ägg
1 stor vitlöksklyfta
1 tomat
1 liten rödlök
1 skvätt rödvin
Salt & peppar
Basilika

Stek äggen tillsammans med tomaten, vitlöken och rödlöken under omrörning. Tillsätt rödvin och smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk basilika.

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar